keskiviikko 16. syyskuuta 2009

puropuropuro...

Alkaa jo tuntua hieman mielikuvituksettomalta kun pelkkää puroa on puikoilla, mutta kun se on vaan niin ihanaa!
Modan (5/09) lippiksen (8) ohjeilla suunnilleen, aloittaessa kuitenkin silmukoita 30 ja puikot oli vitoset. En myöskään tehnyt raitaneuleena vaan ainaoikeena. Ja lankahan on ruska puroa, kahdelta kerältä raidoittaen, toinen aloitettu kerän päältä ja toinen sisältä. Tykkään kovasti ja koekäytössä ollessaan ei ole edes kutissut!
Tein toisen vauvan takin ruska-revontuli -raidoin, taas kerin välistä ärtsyimmäit pinkit pois. Poikanen ei meinannut millään haluta olla mallinukkena, mutta Autot-elokuva pelasti tilanteen:) Mies väitti että tuo takki olisi liian tyttömäinen pojalle, mitäs mieltä te?
Jämärevontulista ja -iltanuotioista neuloitui tyttösen ystävälle synttärilanhaksi pipo ja säärystimet mallia ainavaanoikein! ;)
Iltanuotiosta tuli myös tehtyä appiukolle tychus-mallinen pipo, mutta se jäi kuvaamatta.. Nyt ei ole yhtään puroa kotona, eikä voi oikein ostaakaan kun ei ole mitään tuloja.. Pakko siis kääntyä omien lankavarastojen puoleen, ehkäpä jopa hieman ufoilla..


Kirpputorilta yritin etsiä poikaselle paitoja kun tuntuu venyneen ulos kaikista paidoistaan kesän aikana. No, poikaselle en löytänyt mitään, näyttää siltä että pojilla käytetään vaatteet niin puhki ettei niitä enää kehtaa kierrättää. Okei, jotkut kehtaa, mutta en kyllä suostu pukemaan poikaani lähes puhki kuluneisiin tai värittömiksi kulahtaneisiin ja nukkaisiin verkkareihin, en, vaikka kuinka halvalla saisi!

Itselle sen sijaan löysin retromekon:
Ei ihan tuollaisena tule käyttöön, vaan odottaa että saisin ompelukoneen esille ja pääsisin muokkaamaan siitä jakun ja hameen!
Kun niitä paitoja ei poikaselle kirpparilta löytynyt kaivelin kellarista tyttösen pieneksi jääneitä ja heitin pesukoneeseen sinisen värin kanssa!
Tästä lähdettiin:
Ja tässä on tulos:
Onnistui mielestäni erinomaisesti, käyttöön tulevat varmasti..
Siinähän sitä taas olikin! On tässä elämään kuulunut muutakin; poikanen aloitti päiväkodissa ja mä kävin tekemässä VIIMEISEN tentin! No, ainakin tämän tutkinnon viimeisen;) Ja nyt ollaankin sitten vietetty syksyn ensimmäistä sairaslomaa! Ensin oli poikanen kipeä, kuumetta melkein 40, sitten tuli kipeäksi tyttönen ja nyt Mies! Täällä ne kaikki köhii kilpaa!
Tarkoitus oli tällä viikolla aloittaa aktiivinen työnhaku, mutta sairastupaa pyörittäessä ei ole paljon ehtinyt.. Kaksi hakemusta sain kuitenkin tuossa aikaisemmin lähetettyä ja niistä toinen poiki ensimmäisen sijaisuuden tuohon lähikouluun:)
Tiksa on perjantaina ekanluokan ope! :)))

3 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Pirtsakoita neulomuksia!

Vilma kirjoitti...

Tuo Purosta tehty päähine on ehkä parhaita neuleita, joita kyseisestä langasta on tehty! Värien vaihtelut ovat siinä parhaimmillaan!

kio kirjoitti...

pojan takki ei mielestäni ole ollenkaan liian tyttömäinen!