perjantai 16. lokakuuta 2009

Paljon on

kertynyt päivittämättömiä töitä! Aloitetaan vanhimmasta, kesällä ompelin tyttöselle hameen Marimekon verhoista:
Hame on täyskello ja edessä on iso tasku aarteiden keräämistä varten. Koska kangas on joustamaton, jätin vyötärön väljäksi ja siksi se ei sitten tyttöselle kelvannutkaan! Ei kuulemma pysy päällä..ehkä sitten ensi kesänä käyttöön:)
Tyttösen ystävälle neuloin 5-vuotislahjaksi lippiksen samalla ohjeella (Moda 5/09) kuin itselleni purolippiksen.
Lankana novitan samos lollipop, koristeena tenneseestä virkattu kitty.

Ja kun tuo ohje on vaan niin mainio ja lippikset muotia(?), tein myös omalle ystävälle synttärilahjaksi lippiksen:

Tässä lankana BC Garnin Silkbloom Fino kaksinkertaisena, ihana lanka:)

Toisen tyttösen ystävän 5-vuotislahjapakettiin on jo aikaisemmin valmistunut säärystimet ja hattu. Teki mieli täydentää setti vielä kaulaliinalla:
Teemaa noudattaen kaulaliinakin on ainaoikein-neuletta. Lankana puro tundra ja revontulet, aina kaksi kerrosta vuorotellen, leveys 25silmukkaa=17cm, pituus 130cm.

Knittystä bongasin uudenlaisen sukkaohjeen ja sitä oli HETI pakko kokeilla!
Ylemmissä lankana novitan nalle four seasons syksy, koko 36, alemmissa seiskaveikan raitaa, koko n.38. Tykkäsin ohjeesta kovasti ja sukkia tällä tyylillä tulee varmasti lisää. Syksyiset taitaa jäädä omaan käyttöön, alemmat mennee kummipojan jalkoja lämmittämään, mikäli mahtuvat/kelpaavat?!
Nimipäiviäkin on taas ollut ja lasten hoitajalle tein korvakorut lahjaksi:
Koolauskokeilujakin olen tehnyt ja kahden värikylvyn, yhteensä viiden mehupussin jälkeen, valkoinen nalle-kerä sai suht' mukavan värin pintaansa ja muotonsa tychus-tyyppisenä pipona:
Langan neuloin kaksinkertaisena ja toisin kuin ohjeessa, tässä toistoja vain neljä. Koska päälaelle vaan väkisin muodostuu tuollainen antenni, niin minä vähän korostin sitä lisää virkkaamalla kunnon kiemuran! En tiedä missä mättää tuon ohjeen kanssa, pitäisi varmaan kokeilla sitä ihan ohjeen mukaisilla langoilla..

Kipakan vaihdoissa haastoin Sinin vaihtamaan kanssani jotain, jostain, jollain tekniikalla ja sain Siniltä woolista neulotut, vironvillalla koristetut kämmekkäät:Juuri sopivan kokoiset ja söpöiset on!

Sokerina pohjalla haluan esitelle keskeneräsiten neuleitteni uuden pesän:Tuo kankaan kuosi oli vaan niin vastustamaton ja kun Mieskin aina valittelee, ettei pääse soittamaan pianotaan kun pianon hupun päälle on kertynyt röykkiöt keskeneräisiä neuleita, joita hän ei uskalla siirtää, ettei puikkoja irtoa tms. niiiiin nyt niillä on oma paikka ja Mies pääsee soittamaan! :)

4 kommenttia:

Kate kirjoitti...

Kylläpä täällä olikin paljon uutta ja hienoa. Aivan ihana tuo antennipipo :)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Hyvin istuvilta näyttää nuo hatheel-sukat, täytyisi varmaan itsekin kokeilla.

Ki kirjoitti...

Oletko itse ommellut koriin sisuskankaan vai mistä tuollaisia ihanuuksia saa??

Tiksa kirjoitti...

Tuo kori löytyi tarjoustalosta ja sisuskangas kuului siihen, oikeastaan juuri toi kangas ratkaisi ostopäätöksen! :) Kunpa jostain saisikin ko. kangasta metritavarana..