tiistai 1. huhtikuuta 2008

Lomat vietetty ja häitä tanssittu!

Olipa ihanat häät! Kaikki oli viimeisen päälle sunniteltua ja toimivaa! Paitsi tietenkin mun itsehillintä sen viinalla läträämisen kanssa! ;) No, se sallittanee että filmi on vähän poikki kun ei kuitenkaan ole piiiitkään aikaan päässyt juhlimaan..
Vaatteen tekemisen kanssa meinasi tulla kiire, huivin tupsuja tein ja langan päitä päättelin vielä perjantai iltana..
Oon ihan tyytyväinen lopputulokseen. Lankaa meni kaikki mitä oli, eli vaivaiset 75 grammaa Rellanan Angora 70 -lankaa.. Sain kaksi kerää ko. lankaa JYVsta ja nyt se tuli käyttöön, mutta olipa miettiminen miten saan langan riittämään huiviin! Onneks tilasin ketunpäästä kolmannen kerän kun tuhlasin Sinin antamaa 30v-lahjaa! Ensin aloin neulomaan aaltopitsiä ja ekan kerän puolessa välissä totesin ettei lanka riitä. Eli purkuun meni! Ei oo ihan kivointa purettavaa angoralanka, katkeilee helposti.. Sitten aloin tekemään suoraa huivia salomoninsolmuilla, mutta alkoi tuntumaan ettei lanka riitä niinkään, ja taas piti purkaa..
Lopulta pakkasin pääsiäisreissuun mukaan pitsihaarukan ja siitähän se lähti sujumaan! Ihanan kevyt mut kuitenkin riittävän lämmin huivi tuli..

Ja pukuuni oon erityisen tyytyväinen! Alaosana käytin oman hääpukuni alaosaa ja yläosa siis siitä ohuesta puuvillakankaasta, jota esittelin jo aikaisemmin. Muokkasin Suuren käsityö-lehden 4/1995 alushamemekon kaavaa, kaventamalla sitä hieman ja lisäämällä selkään vetoketjun sekä leveän vyön. Kerrankin oli siis myös hyötyä vanhoista lehdistä mitä on tullu raahattua mukana! :)
Puvun kaveriksi piti tehdä yhteen sopiva laukku! Laukku olis tietenkin saanut olla pienempikin, mutta nyt se on moni käyttöisempi kun sinne mahtuu muutakin kuin puuteri ja tupakat!
Ja seuraava tyytyväisyyden aihe: antamamme häälahja! Parin ystävän kanssa lyötiin viisaat päämme ja rahamme yhteen ja keräsimme paketin teemalla: "Avioliitto ei ole pelkästään seksiä ja shampanjaa, mutta siihen tulisi pyrkiä!" Paketti sisälsi siis tarjoiluvadin, jota hääpari oli toivonut, ja pullon shampanjaa sekä mansikka-shampanja-hierontaöljyä, suklaanmakuista vartalomaalia, aistillisia suitsukkeita sekä seksinopat. Niin ja sitten oli vielä Tahdon-kirja, jota hääpari voi sitten täyttää.
Mullahan oli tarkoitus tehdä myös sellaset pariskunta-lapaset, mutta eipä sitten aika riittänyt kaikkeen..jos vaikka joululahjaksi sitten;)
Häiden lisäksi on juhlittu anopin 60v-juhlia. Lahjaksi anoppi sai puuvillaiset pitsisukat Garnstudion Paris -langasta. Niitäkin jouduin aloittamaan ja purkamaan parikin kertaa, koska lankaa oli vain kaksi kerää. Lopulta tajusin aloittaa kärjestä, ja niin kerttu-sukista tuli uttrek-sukat! Mun mielestä mallineule toimi hyvin myös kärjestä aloitetuissa sukissa:) Lanka tosin oli vähän turhan paksua kevyisiin pitsisukkiin..
Tyttönen osoittaa taiteilijan taipumuksia! Tai siis musta nää on aivan upeat muotokuvat isistä ja äidistä:
Vai mitä sanotte?! Okei ne on pääjalkaisia, mutta kattokaa noita yksityiskohtia, korvat ja hiukset ja ripset ja pupillit ja iirikset (ei tosin sisäkkäin vaan vierekkäin) ja isillä parta! Kyllä äiti on nyt ylpeä! :)) Tyttönen on muuten mennyt loman jälkeen molempina kahtena päivänä todella kiltisti hoitoon, eikä ole oikeastaa kiukutellut muutenkaan.. Liekö vaikutusta sillä että puolet leluista ja kaikki elokuvat meni tuossa iltana eräänä jäähylle kun ei vaan millään ruvennut siivoamaan huonettaan.. Tänään saa sitten taas antaa jotain pois jäähyltä kun tyttönen on osannut käyttäytyä. Ylpeyden aihe siis sekin:)

Ja keramiikassakin on ehtinyt käydä. Valmiiksi on tullut tosin vain viime vuonna aloitetut joulukoristeet ja kynttilän alunen sekä ystävän lapsen nimikyltti, jonka siis piti olla joululahja..
Alulle olen saanut mökkisavesta kaikille mökkiläisille nimikyltit, viimeksi sain ne raakapoltoon, joten tänään näkee onko ne pysyneet uunissa ehjänä..Siis näkee jos pääsen keramiikkaan tänään.. se riippuu siitä saanko lypsettyä maitoa, kun hääjuhlat,tai paremminkin liian pitkä imetysväli, tuntuvasti vaikuttivat maidon tuotantoon.. :(
Ja kun sitä lunta saatiin tänne eteläänkin päästiin tyttösen kanssa pulkkamäkeen ja tekemään lumiukkoja.. Uskomatonta ettei tänä talvena ole oikeasti ollut talvea kuin muutamana päivänä.. eikä kyllä ollut oikein viime talvenakaan.. viime talvi tuntui tosin paljon pahemmalta, tämä talvi on ollut jotenkin lämpimämpi, viime vuonna oli aina synkkää, kylmää ja märkää..olikohan näin vai alkaako tähän englantilaiseen talvi-ilmastoon tottumaan!

2 kommenttia:

Sini kirjoitti...

No eikö sulla nyt todellakaan enempää kerrottavaa ollu =D. Ihanan näköset vaatteet ja kaikki.
Ja filmin katkeeminen..siis sehän on ihan sama että kuinka pitkä aika sun dokaamisesta on ni lopputulos on aina sama :P. Mitäs vielä..en muista, jotain muutaki piti huutelemani.

Sini kirjoitti...

Niin, siis kiva ku olit kokeillu tota angoraa - mun pitäis saada kasaan huivi ja mulla on sitä kanssa aika vähän. Toi on vielä tommosta vuosikertasatsii mitä ei saa lisää mistään. Oon kovasti miettiny et mitä siitä saa aikaan mut onneks sä oot selvittäny ton salomoninsolmuosuuden jo. Ei siis sellaista :).