keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Kylläpäs nyt on nukuttu!

Tai sitten ei! Tässähän kävi niin että kun poikanen on saatu nukkumaan omassa sängyssään, ja vielä yllättävän kivuttomasti (viime yöhön saakka), niin tyttönen on taas nukkunut todella levottomasti! Eli silloin kun poikanen nukkuu, tyttönen pitää isin ja äitin hereillä! Karman laki vai murphynko se oli.. Viime yönä nukkui tyttönen hyvin, mutta poikanen oli sitä mieltä ettei nuku ellei äiti ole sängyn vieressä seisomassa ja silittämässä! Tunnin siinä seisottuani ei enää hermot kestäneet ja Mies tuli tilalle, minä painelin sohvalle nukkumaan.. Onhan se aika karua sitten valvottaa sitä vanhempaa jonka täytyy töissäkin käydä, mutta jos hermo menee niin se menee ja silloin on paras tehdä vaihto..
Vaihdoista puheen ollen, minun lähettämäni paketti oli jo viimeviikolla perillä Annilla.. Oli taas huippuhauskaa kasata pakettia ja odotella mitä saaja siitä tykkää:) Jos viime vaihto sai mut innostumaan 3D-korteista, niin tämä vaihto sai mut innostumaan kirppiksistä! Siitä taisin tuolla jo kirjoitellakin jotain niitten kirjalöytöjen kohdalla..
Avasin sitten suuni oikeassa paikassa oikeaan aikaan tuosta retro-kiinnostuksestani ja vanhoista käsityölehdistä, kun kerroin kirpparilöydöistä keramiikkakurssillani. Siellä yksi vanhempi rouva sitten kertoi että on aikonut heittää roskiin vanhat käsityölehtensä, mutta ei ole jaksanut repiä niitä irti kansioistaan! JA että hän voisi ANTAA ne MINULLE!!! Ja hän eilen ne toi, neljä kansiollista Suuren Käsityökerhon lehtiä vuosilta 1974-1978!!! Aivan upeita lehtiä, ihania ohjeita..Sormet syyhyää päästä niiden kimppuun kunnolla! Nyt tosin pitäisi pari viikkoa panostaa taas koulujuttuihin että saisi kandin tehtyä ja palautettua..
Jotain pieniä käsityöjuttuja olen tehnyt tässä kanssa..sitä baskeria itselleni olen yrittänyt kaksin kertaisesta alpakasta, purkuun meni kun oli liian pieni, nelikertaisena lanka ei riitänyt baskeriin, taas meni purkuun..Luovutin alpakan kanssa ja ostin kerän mamboa, mutta ajattelin tehdä vähän isomman kuin se edellinen (se keltainen, joka ei sopinut mulle ollenkaan..)Lisäsin sitten sen verran silmukoita ettei kerä riittänyt, enkä suostu ostamaan toista, eli purkuun meni..noinkohan mä saan baskeria tänä syksynä ollenkaan..?
Jotain oon saanut ihan valmiiksikin asti, nimittäin tyttösen hoitajalle nimipäiväperhosen:
Ohje on omasta päästä, lankana tennesee ja gjestalin bomull sport.
Junasukat novitan neliraita woolista, ystäväperheen uusimmalla tulokkaalle tulivat myös valmiiksi:
Mallina sai kunnian toimia mun vanha apina kun poikassen jalkaan ei enää nb-kokoiset sukat mahdu, sen verran on mahtavat reidet!;)
Ensitalven häämatkaa varten olen tehnyt muutamia tilaustöitä, siis tienatakseni käyttörahaa.. Yksi äiti on puistossa usein ihaillut mun punaista kukkalaukkua ja tiedusteli tuossa taannoin josko voisin hänellekin sellaisen ommella. Tuota kangasta kun ei enää vissin löydy, niin juttu jäi siihen..mä kuitenkin löysin kaapistani halutusta kankaasta ompelemani äitiysmekon, jolle ei enää ole käyttöä sellaisenaan ja otin yhteyttä ko. äitiin että kangasta nyt olisi jos hän vielä laukun haluaisi..no, hän halusi ja kun hinnasta päästiin sopuun, minä pääsin ompelemaan:
Kaavat tuohon olen jäljentänyt vanhasta indian basaarista ostetusta laukusta. Malli oli niin hyvä että en juuri osaa muunlaista laukkua käyttääkään, vaikka laukuista hirveästi tykkäänkin..tossa vaan on kaikki osaset niin kohdallaan, tarpeeksi tilaa ja taskuja, eikä silti ole mikään älytön säkki..

Sitten tyttösen kaveri uudessa myssyssään ja lapasissaan:

On ilo antaa lahjaksi itsetehtyjä juttuja sellaisille, jotka niitä arvostavat:)

Muuta ei oo tullut valmiiksi, eikä nyt hetkeen tulekaan, kun sitä kandia pitäisi vääntää, eikä tehdä käsitöitä tai nukkua kolmen tunnin päiväunia!! Mutta joskushan sitä on nukuttava!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset vielä ihanasta perhosesta joka koristaa reppuani :)
Terkuin tyttösesi hoitaja

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Mitähän tuo kustantaisi jos tilaisin sinulta tuollaisen laukun kanssa? Minulla olisi oranssia retrokangasta jo valmiina, tai tuollainen punainen olisi kyllä myös upea. Tai ihan mikä kangas vaan... Vai tehdäänkö hattutemppu, virkkaan/neulon tuollaisia poninhäntähattuja, yritän kuvata niitä blogiini piakkoin. Vaihdettaisko?

Anonyymi kirjoitti...

Myisitkö tuon apinan? Paluu lapsuuteen! :) raakkyla(a)gmail.com