torstai 2. lokakuuta 2008

Muistoja matkalta, matkamuistoja ja muuta

No niin asiaan.. Käytiin Tunisiassa, Port el Kantaouissa. Koko perheellä oltiin liikenteessä ja reissu meni hyvin, vaikka säät ei ihan suosineetkaan. Lämmintä oli reilu 20astetta, mutta mä tarvitsisin sen reilu 30astetta että tarkenisin löhöillä altaalla;)
Kantaoui on lähellä Soussen kaupunkia, mutta siellä ei oikeastaan ole kuin hotelleja, satama ja myymälöitä ja ravintoloita. Siisti paikka ja rauhallinen, jopa liikennettä on rajoitettu, jotta turistit saa lompsia rauhassa!
Rannalla käytiin muutamia kertoja, mutta ei iljetty mennä uimaan kun meressä näytti kelluvan aika paljon roskaa:(
Hotellilla meillä oli lemmikkejä, tutuin niistä oli kissan reppana, jonka toinen etutassu oli rikki. Linkaksi me nimettiin se. Linkka sai meiltä makkaraa joka päivä ja parin päivän jälkeen Linkka alkoi jo tunnistaa terassin oven avaamisen äänen ja tuli heti odottelemaan makkaraa:)
Eksoottisempi lemmikki oli mikälie lisko. Sitä ei ruokittu, mutta se tuli sisälle silti! Kyllä siinä oli Miehellä iltapuhdetta häätää otus ulos! Vaikka söpö olikin, ei sen vieressä halunnut nukkua!
Ja ällöin "lemmikki" oli mikälie torakantapainen! YÖK! Se saikin kenkää ja kovaa! Ja muurahaiset kantoivat sen pesäänsä kuningattarelle syötäväksi..
Port el Kantaouissa oli myös pieneläintarha, jossa päästiin syöttämään kamelivauvoja.. Ne oli ihania ja söivät kädestä tosi nätisti.. Jos ei oltais oltu varovaisempia niin ne olis kyllä syöneet mun hiuksetkin:) Samassa eläintarhassa oli myös strutseja. Aika hurjan näköisiä otuksia, todellakin dinosaurusten jälkeläisiä!
Lennot meni hyvin, sateenkaarirevontulihuivi toimitti hienosti imetyssuojan ja peiton virkaa:) Lennot mua ennakkoon jännitti eniten, varsinkin kun poikanen oli nuhainen lähtiessä (ja on taas). Tyttönen valitti korviaan, mutta poikanen ei ollut moksiskaan!
Reissu oli siis kaikin puolin onnistunut, uimaan päästiin ja näkemään eläimiä. Ja mamma sai hienoja matkamuistoja. Myymälät oli täynnä AIVAN IHANIA keramiikkaastioita ja kynttilälyhtyjä, muutama lähti meille:
Lentokentällä oli vielä pakko;) käyttää loput dinaarit, koska se on suljettu valuutta, niin oli siis pakko ostaa vielä puinen maljakko. Kuvassa maljakko on saanut täytteekseen itse kasvatetun auringonkukan:) Kuvassa myös kulho, jota kävin kuolaamassa hotellin myymälässä ekasta päivästä lähtien, sitähän ei voinut jäättää ostamatta! ;) Ja sieltä myös kurkistaa puinen lisko, joka tulee saamaan kodin jostain meidän seinältä, saa sieltä säikytellä vieraita;)
Kuvattujen lisäksi tuli ostettua koko perheelle korut, joissa lukee jokaisen nimi arabiaksi, muutama puinen koru, paitoja, nahkalaukku, harissa-tahnaa.. Oho, tulipas sitä tosiaan osteltua, mutta nytpä ei tarviikaan taas ostella mitään vähään aikaan.. Melkein voisin yrittää olla ostamatta uusia vaatteita tai laukkuja tai koruja ennen häämatkaa! Häämatkalle ollaan siis lähdössä tammikuun lopussa risteilylle Punaiselle merelle:) Sitä odotellessa siis:)

Ja sitten niihin valmiisiin töihin. Noro-sukat valmistui parahiksi ennen matkaa:
En enää muista silmukka määriä, enkä puikko kokoja, mutta varret tein isommilla puikoilla ja niistä tuli liian löysät. Oliskohan ollu 56silmukkaa, 3 ja 2,5 puikot..joo niin sen täytyy olla. Tein myös tiimalasikantapään ekaa kertaa, eikä jää vikaksi..Ton liian löysän varren kanssa vaan ei toimi ihan hyvin..
Ja skepp-o-hoi -paitakin siis valmistui tuossa jo hyvän aikaa sitten ja on ollut Miehellä jo käytössäkin kun aamut on alkaneet olla viileitä..Ohje siis Ullasta ja lankana 7veljestä:
Sitten ihastuin kaverilla näkemääni pannunaluseen ja löysin sattumalta sen ohjeen Kaunista kotiin kirjasta:
Ko. kirjassa ei tosin ollut mitään muuta annettavaa, joten minä palautin sen.. Mutta tuosta pannunalusesta tykkään ihan tosi paljon. Taidanpa tietää mitä mummu ja äiti ja anoppi ja moni muu saavat tänä vuonna joululahjaksi! Tuossa lankana novitan tennesee..
Tenneseestä ja jostain muusta puuvillalangasta tuli myös virkattua tyttösen hoitotädille laukkunen ja kukkaro kiitokseksi saamistani varvassukista, joita hän pysty käyttämään, mutta joista minä tykkään!
Vielä mun piti jotain, mutta Mies hoputtaa vieressä, että pitäis päästä jo nukkumaan..ei osaa toinen yksinään mennä;) Joten hyvää yötä siis kaikille!

4 kommenttia:

Sini kirjoitti...

tää haluis ton patalapun ohjeen, jookojookojoo?

uh, mun norot ei oo vieläkään yhtään valmiimmat. tosin nyt mulla on yks hattu taas enemmän ku eilen =D. tänään kävi se kauhea asia mikä aina lopulta käy ku on tämmönen maaninen vaihe..olisin alottanu (taas..) uuden työn ja hitto, loppu puikot kesken =D. ahistus. mun on siis pakko tehdä joku työ valmiiks nyt.

Sini kirjoitti...

p.s. yritin miettiä ja en siis kuollaksenikaan muista että mitä mä oisin ollu alottamassa..

Sini kirjoitti...

hahtuvalapaset! ne ne oli =D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset vielä mahtavasta "vasta lahjasta" ja se pannunalunen minkä olit tehny oli ihana,samaten kun työparini nimpparilahja.Muistetaan EU direktiivi ;)